پارچه دیواری چیست؟
پارچه دیواری یا دیوارپوشهای پارچهای به دلیل الیافی که در ساختار خود دارند برای فضاهایی مانند اتاق تلویزیون، اتاق خواب، نشیمن، سالنهای کنفرانس، لابی هتلها و... بسیار مناسب هستند. به طور کلی دیوارپوش پارچهای خصوصا از جنس نمدی پلی استر به دلیل جنس و طرحشان برای دکوراسیون فضاهایی با سبک کلاسیک و لوکس مناسب هستند.
در حال حاضر چاپ دیجیتال بر روی منسوجات پلی استری یکی از موفقترین بخشهای تولیدی صنعت نساجی است که با توجه به نداشتن محدودیت در تعداد رنگ و طرح و همچنین محدود نبودن در مقدار سفارش، به سرعت در حال پیشرفت میباشد.
پارچه دیواری قدمت چند صد ساله دارد. از کاخ پادشاهان یونان و رم باستان گرفته تا خانههای اشرافی بریتانیا پر است از دیوارپوشهای لوکس پارچهای از جنس مخمل و ابریشم که نمایی گرم و دلپذیر به دیوار میبخشد. استفاده از پارچه به عنوان دیوارپوش و لمسه کوبی روی دیوار باعث ایجاد عایق صوتی و حرارتی خواهد شد. هارمونی دکوراسیون داخلی با هماهنگی طرحهای پارچههای نصب شده روی دیوار و مبلمان و پرده به راحتی امکانپذیر است. طی چند سال گذشته استفاده از کاغذ دیواری رواج بیشتری پیدا کرد و پارچهها فراموش شدند اما در سالهای اخیر، مزیت پارچه دیواری باعث شده است که طراحان داخلی مجددا به استفاده از این دیوارپوش اصیل روی آورند.
کاربرد پارچه دیواری چیست؟
پارچه دیواری نمدی یا فوتر
نمد مالی شیوه سنتی ایرانیان برای تولید پارچه از پشم گوسفند است. تقریبا همین شیوه نیز در اروپا رایج بوده که نام آن به فرانسوی فوتر گذاشته شده است. این روزها بسیاری از افرادی که برای خرید پارچههای تزئینی دیوار اقدام میکنند، از کاغذ دیواری نمدی استقبال بسیار زیادی کردهاند. دیوارپوش نمدی از نظر سلامت، استاندارد خوبی دارد. حس طبیعی به فضا میدهد و از نظر زیبایی شناسی نیز از پارچه دیواریهای لوکس چیزی کم ندارد.
دیوارپوش عایق صدا
پارچه دیواری عایق صداست. پارچه بهترین دیوارپوش برای ایجاد فضای آکوستیک و جذب اکوی صداهاست. وجود فضایی مشبک در میان و تاروپود پارچه، فضایی ایجاد خواهد کرد که با جذب اکوی صدا و ایجاد عایق صوتی فضایی آرام در محیط خانه ایجاد خواهد کرد. به همین دلیل، یکی از بهترین گزینهها برای دیوارپوش اتاق خواب است.
پارچه دیواری مقاوم
- پارچهها معمولا در برابر اشعه uv و نور خورشید مقاومت خوبی دارند. کاغذ دیوار معمولا طی زمان رنگ میبازد اما پارچه دیواری با کیفیت در طولانی مدت تغییر رنگ خاصی را نخواهد داشت.
- ایرادات دیوار پشت پارچه دیواری مانند نم دادن ناگهانی، ایجاد ترک یا برجستگی و اصطلاحا دلمه کردن دیوار با پارچه دیواری بهتر پوشانده میشود.
- اگر پارچه دیواری با کیفیت انتخاب کنید تا ۱۵ سال دوام خواهد داشت.
- پارچه دیواری پوسته پوسته نمیشود و یکپارچگی بسیار خوبی دارد.
دیوارپوش پارچهای ضد آلرژی
پارچه دیواری دارای الیافی است که گرد و غبار و پرز را به خود جذب میکند. مانند فیلتری که هوا را تا حدی پاکسازی میکند. دیوارپوشی که توانایی جذب غبار و کاهش میزان ریزگردهای خانه را داشته باشد میتواند دیوارپوش ضد آلرژیک تلقی شود.
پارچه دیواری آنتی استاتیک، پارچههایی هستند که مو به خود جذب نمیکنند و این خاصیت آزار دهنده باعث کاهش کیفیت بصری آنها نخواهد شد.
پارچه دیواری اغلب با دستمال نمدار قابل شستشو است.
نصب پارچه دیواری به چه صورت است؟
ابزار لازم برای نصب پارچه دیواری شامل: چسب کاغذ دیواری، ابزاری برای صاف کردن پارچه، بتونه آماده، غلطک، سنباده، چسب چوب، تیغ موکتبری، پارچه نمدار
برای زیرسازی دیوار، پس از اندازهگیری عرض و محاسبه میزان پارچه مورد استفاده برای نصب روی دیوار، بهتر است زیرسازی کامل و بینقص باشد. با وجود آنکه پارچه دیواری امکان بیشتری برای پوشاندن ایرادات دیوار نسبت به کاغذ دیواری دارد اما اگر پارچههای ظریف انتخاب شده باشد، ممکن است زیرسازی ناقص دردسرساز شود. سطح دیوار باید کاملا خشک باشد. اگر جایی دچار کپک شده، کاملا از بین رفته باشد و با مواد ضد کپک پوشانده شده باشد.
استحکام دیوار پشت پارچه دیواری اهمیت بالایی دارد و اگر گچکاری جایی سست است باید تعمیر شود. اگر سطح زیرین خیلی سفت و غیرقابل نفوذ باشد، امکان اتصال چسب به پارچه را نخواهد داد و بهتر است سنبادهزنی کاملا انجام شود. به هر روشی که امکان دارد درزها را بپوشانید. حتی اگر لازم شد از پروفیل یا تختههای چوبی استفاده کنید.
پس از صاف کردن کامل سطوح، برای نصب پارچه دیواری لازم است سطح زیرین کاملا پاکسازی شده باشد. تمامی درزها سنباده زده شود و با پارچه تمیز شود. سطح زیر پارچه دیواری باید دارای PH خنثی باشد. پس باید محیط نه اسیدی و نه قلیایی شود. اگر گچکاری تازه انجام شده معمولا قلیایی است و تمهیداتی باید اندیشید که این فضا تغییر کند.